Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 649,9 млн грн єдиного податку перерахував до місцевих бюджетів малий та середній бізнес Вінниччини у І кварталі 2024 року

, опубліковано 26 квітня 2024 о 13:48

Упродовж І кварталу 2024 року платники Вінниччини, що обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували до місцевих бюджетів понад 649,9 млн грн єдиного податку. Про це поінформувала в. о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат. 

При цьому, за її словами, фізичні особи перерахували майже 77 відсотків від загалу, або понад 500,4 млн грн. Поряд із цим  юридичні особи – спрощенці перерахували близько 64,1 млн грн. Ще понад 85,4 млн грн перерахували до місцевих бюджетів сільгосптоваровиробники, які перебувають на ІV групі єдиного податку. 

Оксана Домерат додала, що порівняно з аналогічним періодом минулого року загальна сума єдиного податку, сплаченого до територіальних громад регіону, зросла на 45,3 відсотка. Тож за рахунок такого приросту місцеві бюджети отримали на вирішення своїх потреб додаткові 202,5 млн гривень. 

Нагадаємо, що єдиний податок є другим за розміром платежем, що формує доходи місцевих громад і поступається за обсягами лише податку на доходи фізичних осіб.