Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Житомирщині 178 громадян за попередній рік задекларували доходи у розмірі понад 1 мільйон гривень

, опубліковано 19 квітня 2024 о 15:29

«У рамках кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, за три місяці поточного року 1901 громадянин Житомирщини прозвітував про отримані доходи. Задекларовано 1,1 млрд гривень доходів, з яких визначено податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб у сумі 27 млн гривень і військового збору – 2,9 млн гривень.

Крім того, 178 громадян області задекларували отримані за попередній рік доходи у розмірі понад мільйон гривень. Загальна сума доходів, отриманих такими громадянами, складає 556 млн гривень. Ними задекларовано до сплати 14,1 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та 1,8 млн гривень військового збору. 

Варто зазначити, що платник податку, крім обов’язку подання податкової декларації про доходи, має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Так, за січень – березень поточного року правом на податкову знижку вже скористалися 1706 громадян. У результаті проведених розрахунків претендентам на отримання податкової знижки повернуть 5,6 млн гривень податку на доходи фізичних осіб», – інформує в. о. начальника ГУ ДПС у Житомирській області Олександр Мʼясковський.

Нагадаємо, що триває кампанія «Декларування – 2024», річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за новою формою зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких минулого року не сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки громадяни можуть подати до завершення поточного року – 31 грудня 2024 року. 

Шановні громадяни! Виконайте свій обов’язок своєчасно – задекларуйте доходи!